lørdag 9. oktober 2010

Dag 9 - Storbyliv i Bengaluru!

For øyeblikket befinner jeg meg på hotellrommet vårt midt i Bengaluru (Bangalore for de født før 2006). Hotellrommet er langt bedre enn det i Chennai, siden dette faktisk gir inntrykk av å være vasket før vi kom... Men jeg skal begynne på begynnelsen.

Begynnelsen startet tidlig (som alt annet her). Etter en liten runde tvil for noen av oss rett før avreise om magene våre ville holde en fire timers biltur (og påfølgende inntak av Immodium for de som kunne klage over i overkant plagsom mage) satte vi oss i bilen alle seks og la avgårde til Bengaluru. Vi sov/spiste kjeks/så ut på den fine naturen i tre timer, og syntes vi gjorde god fremgang mot målet. Så kom vi til utkanten av byen, og fant ut at bilkøen og det at den ikke spesielt engelskspråklige sjåføren vår som ikke visste veien til hotellet, kunne gjøre turen ganske mye lenger enn først antatt. Det var da vi fikk se fordelen med den uorganiserte trafikken i India: Hver gang trafikken sto stille rullet sjåføren ned ruta for å spørre en på moped eller auto, en gang gikk han til og med ut av bilen for å spørre! Vi er veldig fornøyd med denne sjåføren vår, maken til innsatsvilje har jeg sjelden sett. Til tross for at språket de snakker her i Karnataka (staten) er helt annerledes enn den de snakker i Tamil Nadu (staten Vellore ligger i), prøvde han så godt han kunne. Sammen med Pernille, Lonely Planets "South India"-guide og en mengde forbipasserende måtte det likevel til en autosjåfør som kjørte foran oss til hotellet før vi kom frem. Det var ikke mer enn 500 meter, og automannen skulle ha hele 100 rupi for innsatsen, men det funket i hvertfall.

Etter å ha installert oss på hotellet dro vi ut for å finne en kafe. Eirik og Christian ville gjerne en tur på Subway, men siden kunnskapene våre om byen var litt dårlige gikk vi avgårde i helt motsatt retning og endte opp på Hard Rock Cafe Bengaluru. Det var i grunnen like greit, selv om det ble litt dyrt. Jeg er nå den heldige eier av en lilla Hard Rock Cafe T-skjorte med blomster på, til den nette sum av 1095 rupis! Det er det dyreste jeg har kjøpt av klær her i India (ca 150 kr) , men også noe av det eneste jeg kunne tenke meg å gått med til vanlig i Norge.

Etter en heller vestlig lunsj dro vil tilbake til hotellet og sjåføren igjen og ble enige om å dra til Lal Bagh Garden, en botanisk hage i Bengaluru. Vi fant oss en guide som skulle vise sjåføren veien, men denne fyren viste seg å ha litt andre planer. Etter å ha vist oss noen severdigheter i byen hevdet han (feilaktig) at parken var stengt, men at han godt kunne vise oss noen gode butikker å handle i. Første stopp var en silkebutikk, der vi fikk se fabrikken der noen av silketøyene ble laget før vi ble vist en stor mengde silkesjal. Prisene var relativt høye, men ingenting i forhold til norske priser (Fra 50-70 kr og oppover for silkesjal). Vi jentene fant masse fint og gikk derfra med noe tynnere lommebok, men mange sjal vi gleder oss til å bruke. Deretter gikk turen til en håndverksbutikk, men da hadde sjåføren vår skjønt det vi hadde mistenkt en stund. Guiden vår ble antagelig godt betalt fra butikkene for å ta med turister med mye penger dit. Etter at vi kjøpte minimalt på den siste butikken var guiden fryktelig skuffet, men vi var i grunnen ganske fornøyd med å ikke ha blitt helt lurt.

Middagen skulle spises på en italiensk restaurant, men siden ingen visste riktig hvor det var og indiske folk har en lei tendens til å peke folk i en tilfeldig retning hvis de ikke vet hvor noe er, tok det sin tid før vi fant fram. Da vi først kom fram viste det seg at det var en bar mer enn en restaurant, men både pizzaen, lasagnen og utsikten var god, så alle var fornøyd. Jeg kjente at det egentlig var litt deilig å være i en mer vestlig/turistaktig/storby-setting, det var godt å ha en liten pause fra småbylivet i Vellore. Der må vi jo passe på å oppføre oss eksemplarisk hele tiden, for å være gode norske studenter på tur, men i dag var det bare helt herlig å få være skikkelig turist.


Bak fv: Christian og Sravanthi
Foran: Rebecca, Eirik, Lene

Eirik fornøyd med rommet og engelskspråklig Cartoon Network

På Hard Rock Cafe
Sravanthi,Christian, Rebecca, Lene, Eirik og Pernille

Her inne føle vi oss langt fra resten av India

Parliament house i Bengaluru

På en benk i Cubbon Park, en stor park midt i sentrum av byen

På takrestauranten/baren Fireflies

Litt mørkt, men veldig stilig å være "ute på byen" i Bengaluru.
Som Sravanthi sa; det er jo en del av India det også!
(selv om den er liten)

1 kommentar:

  1. Det er veldig gøy å lese om hvordan du har det! Du må legge ut flere bilder! Det er så gøy å se!

    Godt å høre at du har det fint både fysisk og psykisk :)

    Jeg fortsetter å følge med! Har en link til bloggen på skrivebordet mitt ;) på PC'en altså...

    SvarSlett