mandag 25. oktober 2010

Dag 25 - Barneavdelingen og nytt besøk på Infeksjonsmedisin

Mandag morgen kom (som alltid) mye for tidlig, i Eirik og mitt sitt tilfelle var vi oppe og ute av huset til kvart over sju. Etter frokost (for Eirik) på campuskantina, auto til byen og kaffe og frokost for meg på kantina på sykehuset (i retrospekt ser jeg jo at vi kunne hatt en god mulighet til å slå to fluer i en smekk...) møtte vi opp på barneavdelinga på CMC. Som i forrige uke begynte uka med bibellesing, refleksjon og bønn før diskusjonen om hvem vi var og hvor vi skulle plasseres begynte. Barneavdelingen ser ut til å være vant til å ta imot besøkende, og lederen for avdelingen var utrolig hyggelig. Kort sagt følte vi oss godt tatt i mot, noe som var ekstra koselig for seks studenter som hadde fått alt for lite søvn (og tålte varmen og lange perioder stående rett opp og ned sammenhengende heller dårlig).

Formiddagen var interessant, men som sagt ganske slitsom. Vi ble lenge hos hver pasient, og fikk utfyllende forklaring på hva de feilte. De fleste pasientene var små barn med meningitt og sepsis, så vi fikk en nøye gjennomgang av hva som forårsakte disse og hva som ville gjøre at man mistenkte dem. De fleste av barna var godt i gang med behandling og på bedringens vei.

Etter en god lunsj dro vi over på infeksjonsavdelinga, der vi ble vist fire pasienter. Alle var HIV-positive, og vi fikk se hvor mange forskjellige sykdomsbilder HIV-smittede kan ha, både ut fra hvor langt sykdommen har kommet og hva slags sykdommer de har fått som følge av viruset. Jeg visste for eksempel ikke at HIV kunne forårsake autoimmune sykdommer hos folk... Alt i alt er det en skummel sykdom, og trist fordi det virker som om mange syke får så mange vonde sykdommer samtidig! Riktignok ser vi mest de kompliserte tilfellene på avdelingen, som legen vi fulgte sa; det er mange som lever godt og lenge uten så store problemer.

Nok trist. Vi har planlagt helgens tur til Mamallapuram, en by ved kysten! Det er alltid godt å ha en spennende helg å se fram til når dagene blir litt lange. Også har vi funnet Toblerone på butikken her, som riktignok ikke smaker helt bra etter langvarig oppbevaring, men det ser nå i det minste ut som ordentlig Toblerone.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar