søndag 3. oktober 2010

Dag 3 - Klær, sjokoladepålegg og autorickshaw

I dag var vår første hele dag i Vellore, og den ble tilbrakt dels sovende på rommene våre, dels ute på shoppingtur. Sovingen ble avsluttet i totiden, da vi ble hentet av Irene, den hyggelige norske damen fra CMC (se bilde fra i går). Først gikk vi til fots bort til Country Club'en, der de har et svømmebasseng og muligheter for å kjøpe pizza. Vannet så utrolig fristende ut, særlig siden dette var vårt første møte med den stekende indiske solen. Likevel måtte vi fortsette turen, og tok en buss til den andre siden av sentrum der man kunne kjøpe ferdigsydde indiske klær. Butikken hette Waves, og er visst en av ytterst få butikker her som ligner på noe av det vi har hjemme (dvs med klær som henger åpent i et stort lokale der du selv kan gå og velge ut hva du vil ha). Jeg fant meg tre sett med indiske klær, og betalte cirka 250 kroner (1800 rupi ). Eirik fant seg en dressbukse og ei skjorte for litt mindre. Jeg ser at det kan bli farlig å gå på klesshopping her, for det føles så utrolig billig!

Etter klesshoppingen dro vi videre til Harish, en dagligvarebutikk som førte vestlige varer. Jeg synes det var herlig å finne alt vi trengte på et sted, inkludert vestlige varer Det ble kjøpt inn Nutella, vaskepulver, Corn Flakes, 7up, Oreokjeks og diverse andre varer vi allerede savnet hjemmefra. For å ta et eksempel på hvor fort vi har begynt å savne matvarer: Da Pernille pakket fram en pakke med Ritz-kjeks på turen fra Chennai i går, var det noe av det beste vi hadde smakt på lenge. Skummelt nok, siden vi da hadde vært hjemmefra i bare to dager!

Vi tok autorickshaw to ganger i dag, og det var i grunnen både gøy og skummelt. Fordelen er jo at man får vind i ansiktet og får med seg masse av det som skjer rundt seg, ulempen er at kjøretøyet er lite i en by full av store og skumle biler som bare skal frem, koste hva det vil.

Det begynner å bli kveld i India, og folk sitter stort sett på Skype, facebook eller sitter og slapper av med en god bok. Det er ikke lenge til leggetid: i morgen skal vi til sykehuset og ordne noen formaliteter før vi drar på en tur til "the Golden Temple" som visstnok skal være litt av et syn. Jeg tok dessverre ingen bilder i dag, men skal prøve og huske det i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar