mandag 11. oktober 2010

Dag 10-11 - Bengaluru forts. og mandag morgen

Klokka er snart ti over åtte om morgenen, og vi sitter i et folketomt IDTRC. Vi har så vidt vi vet ingenting på programmet før halv elleve, men da vi spurte når/hvor oppmøte var i dag fikk vi beskjed om å møte her klokka åtte. De andre spiller kort og leser, vi begynner å bli litt mer vant til dette. Likevel, åtte er tidlig når vi syns vi kunne ha sovet flere timer til uten å gå glipp av noe. Hjemme i Norge er klokka halv fem om natta…
Studenter som vet å gjøre det beste ut av en kjedelig situasjon


Bengaluru-turen vår var veldig bra. Vi brukte alt for mye penger, men syns vi fikk noen gode kjøp også. Gårsdagen startet med shopping i M. G road, en av handlegatene i byen som lå rett ved hotellet. Vi var i det hele tatt veldig fornøyd med hotellet, både beliggenhetsmessig og ellers. Vi startet handleturen nesten før butikkene hadde åpnet (fast bestemt på å utnytte dagen maksimalt) noe som viste seg å lønne seg når Pernille skulle prute ned prisen på en Buddhastatue og kunne skilte med å være dagens første kunde. Prutingen vår var ellers av varierende kvalitet: Pernille var proff, enkelte av oss andre gjorde mer halvhjertede forsøk. Likevel var Eirik og jeg fornøyde, på tre av tingene vi kjøpte fikk vi satt ned prisen med 1/3 av den originale, og selv om varene fortsatt sikkert var overprisede syntes vi det var helt greit. Bengaluru er generelt sett mye dyrere enn Vellore, men fem bøker til 200 norske kroner er uansett ikke dårlig. Til sammen eier vi nå et lite bibliotek, så kveldene i Bergen House skal være reddet.

Etter shoppingturen spiste vi lunsj på en koselig restaurant som hadde veldig god vegetarmat. Deretter dro vi av gårde til Lal Bagh Garden, den store botaniske hagen jeg nevnte lørdag. Det var et imponerende parkanlegg, og kjempekoselig å vandre rundt. Det sære med turen dit var at vi selv ble sett på som severdigheter og tatt bilder av på lik linje med parken. Vi ble til og med filmet av ei jente med mobilkamera. Det var på en måte litt ubehagelig, men det er jo ikke så mye vi kan gjøre med det. Turen tilbake til Vellore var lang, men vi kom frem etter planen klokka ti.

Nå har vi fått beskjed om at vi skal møte noen klokka halv ti, så i beste fall er det ikke mer enn en time til det skjer noe;)



Kl 1725:

Dagen i dag ble kjempelang! Først ventet vi fra åtte til tolv, bare for å få en veldig kort innføring i febersykdommer. Etter en kort lunsj fikk vi høre mer om tuberkulose fra en av legene på infeksjonsmedisinsk avdeling, før han tok oss med på sengeposten for å hilse på noen pasienter. Det var veldig interessant og lærerikt, og gjorde det nesten verdt all ventingen. Utover det har det vært en forferdelig varm dag med mye venting stående stille i varmen. Eirik og jeg tar sikte på å bli hjemme i kveld og lage pasta, vi fant oss et glass med pastasaus på butikken her:)

Sravanthi, Pernille, Rebecca, Lene, Eirik og Christian
Alle samlet på en høyde i parken.
Dette var i følge sjåføren vår inngangen til parken
Eirik og jeg, endelig i en "turistvant" by der vi kan holde hender
uten å være redd for stygge blikk
Parken hadde til og med en liten sjø!
Bilde med hilsen fra Sravanthi til Norge!

Dette bildet krever to forklaringer:
1. Den indiske mannen på bildet er sjåføren vår, Prakash
2. Det Sravanthi har på hodet er en sammenleggbar leke hun
nettopp har kjøpt fra en selger. Bilturens underholdning!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar