onsdag 20. oktober 2010

Dag 20 - Nesten fridag

Onsdager er studiedagene våre her nede, men så lenge planer endres hele tiden hender det vi må på skolen likevel. I dag var en sånn dag. Heldigvis begynte vi sent, så vi fikk sove ut etter den slitsomme dagen i går. Unntaket her var Pernille og Rebecca, som sto opp for å være på CHAD klokken ni for å få observere ved en fødsel. Dessverre, siden gravide kvinner føder når man minst venter det gikk de akkurat glipp av en fødsel, og måtte gå før de neste kom igang. Klokken to skulle vi nemlig være på CMC nede i byen for å være på HLRS. Det var mange spekulasjoner om hva forkortelsen sto for, blant de mer spøkefulle var at det skulle være en slags form for hjerte-lungeredning. I stedet var det "Centre for Hand surgery, Leprosy Recontructive Surgery and peripheral nerve surgery"". Ikke rart de gikk for en forkortelse...

Det var en interessant dag, de to timene vi tilbrakte på senteret gikk kjempefort. Dette var kanskje ikke noe typisk Global Helse-tema, men likevel er det jo operasjoner som kan bety enormt mye for livskvaliteten til de det gjelder. Og også her foregår det en vurdering av hvor mye pasienten har råd til å betale, med priser deretter. Pasientene vi så var enten akkurat ferdig med operasjoner eller i gang med fysioterapi for å trene seg opp til å bruke hendene sine igjen. Som medisinstudenter akkurat ferdige med preklinikken syntes vi det var kjempespennende å se alt de kunne få til, selv om det naturligvis var trist å se folk med håndskader.

Det var forferdelig varmt i dag! 37 grader i skyggen, men det kjentes enda varmere. Vanligvis har jeg klart meg ganske bra i varmen, men i dag kjente jeg at det var ekstra godt å komme inn i airconditionrommene våre på Bergen House. Eirik og jeg ble her til middag mens de andre gikk på Darling for å spise middag med de andre internasjonale studentene ved CMC. På menyen vår sto igjen Jamie Olivers pastasaus med pasta, gjort enda bedre av Eirik med litt ekstra pepper, oregano og løk. I morgen skal det visst bli enda varmere, så vi har kjøpt inn to liter vann til skoledagen. Heldigvis er det som regel ganske temperert når vi drar på skolen halv åtte:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar