fredag 5. november 2010

Dag 36 - Nasjonal fridag

Diwali er en nasjonal fridag, dermed er hele sykehuset bemannet på lik linje med norske sykehus første juledag (ville jeg tro). Forestill deg da at seks studenter tropper opp på kontoret til en av svært få ansvarlige leger på huset på første juledag og hevder å ha et undervisningsopplegg hele formiddagen, og at denne legen skal gi dem det. Legg i tillegg til at disse seks medisinstudentene ikke vet opp og ned på gynekologi og obstetrikk, og resultatet blir en fryktelig stresset overlege. Kort fortalt ble vi ikke veldig lenge på skolen i dag, bortsett fra Pernille og Rebecca som ble igjen for å vente på noen fødsler på labour room. De fikk til gjengjeld se to små barn komme til verden, og var veldig fornøyd med det.

Resten av dagen ble tilbrakt på Bergen House, bortsett fra middagen nå i kveld. Da tok vi autorickshawer ned til byen for å spise på restaurant, og plutselig satte jeg pris på at kinaputter ikke selges i Norge i stor skala. Her var nemlig hovedveiene fulle av dem, ved at både barn og voksne satte fyr på dem i veikanten. Jeg husker ikke om jeg har fortalt om den indiske trafikken, men den er i beste fall organisert kaos, der en god sjåfør kan manøvrere trygt hvis han er oppmerksom og har gode reflekser. De fleste sjåfører vi har vært borte i har vært veldig flinke, noe som har gitt opphav til teorien om at man må bli raskt god her for å overleve. Problemet i dag er at veikanten er en livsnødvendighet i et land der en tofeltsvei enten forbigående eller over tid blir en trefeltsvei, og der bussene kjører midt i veien slik at de mindre kilosterke trafikkantene blir presset ut i veikanten. Så når veikanten da er blitt avfyringsted for store sammenknyttede nøster med kinaputter blir trafikken straks litt skumlere. Vi så da også en moped som hadde kjørt av veien (?), antagelig på grunn av kombinasjonen forbikjøring/kinaputt. Det er kjempestilig med fyrverkeri overalt i byen, men jeg er i grunnen litt glad det bare er en gang mens vi er her...

Så til svaret på spørsmålet til onkel Tor! Vi er så heldige å bo på college campus, og huset vi bor i har relativt stabilt trådløst internett. Vi betaler cirka 65 kroner for en måneds internett. I dag var internett nede i en periode, men ellers har vi vært imponert over hvor stabilt det er (om ikke så veldig raskt...). Ute på helgetur har jeg hatt så flaks å få internett på hotellrommet, men ellers er jo det typiske perioder der det kan bli noen dagers pause i bloggingen.

Apropos helgetur er bil bestilt til i morgen tidlig, og turen går som sagt til Mysore. Vi blir der i tre dager, kommer tilbake mandag kveld. Jeg tar med pcen, så hvis hotellet holder det de lover på nettsiden skal det være internett på rommet, slik at jeg kan oppdatere litt underveis:)

God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar